Handelsbanken on sopinut myyvänsä pk-yritysliiketoimintansa Oma Säästöpankille (OmaSP). Yrityskaupan toteutuessa asiakkuutenne siirtyy OmaSp:lle 1.9.2024. Taloyhtiöt eivät sisälly yrityskauppaan. Taloyhtiöiden tili- ja maksuliikennepalvelut päättyvät Handelsbankenissa kesäkuussa 2025.

Web Services -yhteyssopimus siirtyy OmaSp:lle. Käyttäjätunnus, varmenteet sekä Web Services -yhteyden kanavanumero pysyvät ennallaan. Handelsbankenista siirtynyt varmenne toimii OmaSp:n WS-kanavassa enintään kuuden (6) kuukauden ajan siirtoviikonlopun jälkeen.

Jos hoidatte palveluntarjoajana Handelsbankeniin jäävien asiakkaiden maksuliikennettä, huomaattehan, että nykyinen Web Services -yhteys ja/tai yritysverkkopankkisopimus jäävät Handelsbankeniin ja teidän on avattava uusi yhteys OmaSp:lle.

Lähtevät maksut -aineistossa sopimuksen palvelutunnus (maksatustunnus) ei muutu. Huomioittehan, että tilinumero ja pankkitunnus (BIC) muuttuvat.

Eräsiirtotiliotteen ja saapuvat viitemaksut -aineistojen toimitusjaksot ja aineistomuodot eivät muutu. Tilitapahtumakyselyssä otetaan käyttöön OmaSp:n aineistomuoto.

Jos yrityksellänne on verkkolaskusopimus pankin kanssa, verkkolaskuosoitteenne säilyy ennallaan mutta operaattoritunnus muuttuu (ITELFIHH).

Handelsbankenin yhteydellä voi vielä noutaa aineistoja perjantaina 30.8.2024 klo 23.00 jälkeen mutta ennen lauantaita 31.8.2024 klo 04.00. Tämän jälkeen tulee aineistot noutaa OmaSP:n varmenteella vanhalla Handelsbankenin tilillä.

Tulemme julkaisemaan päivityksen missä tämä muutos on huomioitu ja kerromme lisää myöhemmin.

https://www.handelsbanken.fi/fi/omasp/oma-saastopankkiin-siirtyvat-pk-yritykset

https://www.omasp.fi/siirtyville-yritysasiakkaille